23.11.2017 09:21:16
BIFROST-partner
Harja - nu med drone
Begivenheder
<< November 2017 >>
Ma Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30      
Nyeste artikler
· Foredragsrækken, ef...
· Fynboer og Arkæolog...
· Studiekreds: Sejlads...
· Generalforsamling l...
· Generalforsamling 2017
Skyd genvej til...
...Etiske regler for Harja
...Vejledninger og skabeloner
...Fynboer&Arkæologi
...Fynboer&Arkæologi
...Forfattervejledning for F&A
...links til de fynske museer
Fejl på siden?
Hvis du konstaterer fejl på Harjas hjemmeside – fx døde links eller regulært roderi i tekst og billeder – så drop venligst en besked til webmaster@harja.dk. Tak.
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
ANNONCER
Harjas kopiservice
Til kopiering af foreningens skrifter har Harja købt en kopimaskine. Medlemmer kan kopiere til følgende priser: Sort/hvid: 50 øre pr A4-ark, farvekopier: 1 kr.

Køb billige arkæologi­bøger
Harja er kommet i besiddelse af forskellige spændende arkæo­log­ibøger, som sælges til yderst favorable priser fra 5,- kr. til 20,- kr
Henvend dig i Arkæologiens Hus og se lageret.

Harja-jakker
Softshell jakke med logo foran og tryk bagpå. Der kan vælges mellem tryk både for og bag eller tryk foran og ikke bagpå. Jakken fås i herre- og damemodel. Pris: 380,- kr.
Henvendelse til
Birthe Højmark Jensen
bhj1962@gmail.com
Tlf.: 2330-2474

Dansk metaldetektor salg Detektorshop.dk
Alt indenfor seriøst detektorgrej
Minelab, XP Deus, Garrett, Whites, Tesoro, Detech, Coiltek mv.
Høj service og hurtig levering
Telefon 3035 3655

Rabat på detektorgrej
Hos DetectorLabs i Finland får Harjas medlemmer 3-8% rabat på detektorgrej, alt efter hvilke produkter man køber.
Bliv medlem af Harjas detektorgruppe, og log in og se, hvordan du gør.
Hent Adobe Reader
Noget af indholdet på Harjas hjemmeside ligger gemt som pdf-filer. Det gælder f.eks. nyhedsbrevet Skjald og enkelte artikler. Det betyder, at du er nødt til at have programmet Adobe Reader installeret på din computer for at kunne læse det. Hvis ikke du allerede har programmet installeret, er det heldigvis en smal sag at få ordnet:
Hvis du dobbeltklikker på billedet her nedenfor, bliver du stillet om til Adobes hjemmeside, hvor du blot klikker på knappen Download, så går resten af sig selv. Held og lykke.

Foredrag, onsdag d. 29. november 2017
foredrag

Bronzealderens høvdinge og andet godtfolk - nye undersøgelser i gamle høje på Nordøstfyn

Malene R. Beck

Onsdag d. 29. november kl. 19.30
Arkæologiens Hus, Lisesmindevej 3B, 5230 Odense M

Malene Refshauge Beck
museumsinspektør, Østfyns Museer

I 2016 og 2017 har Østfyns Museer foretaget undersøgelser i to bronzealderhøje, der hver på deres måde har bidraget med væsentlig ny viden om ældre bronzealder på Fyn.

En lidt særpræget arkæologisk undersøgelse, der foregik fra en lift i 12-15 meters højde, fandt i sensommeren 2016 sted ved den erosionstruede Lars Jens’ høj på Hindsholms østkyst. Det hører til sjældenhederne at museerne får lov til at grave i fredede fortidsminder som dette, men da naturen ikke tager hensyn til fredninger, er højen hastigt på vej i havet og dermed også en stor mængde vigtig viden. Ved hjælp af et ret begrænset indgreb i højen kunne vi konstatere, at der var tale om et ret kompliceret byggeri, hvor mindst tre personer er gravlagt i ældre bronzealder.

I disse år kommer der mange detektorfund ind og en stigende del er fra bronzealdergrave, der er pløjet i stykker. Heldigvis havde ploven ikke helt fået bugt med en meget særpræget grav og høj ved Kalvehavegård mellem Ladby og Kerteminde. Ud over en rig centralgrav blev der fundet skeletgrave fra ældre bronzealder ved højfoden – et i dansk sammenhæng ret enestående fund. Museet har fået penge til at fortsætte udgravningen i sensommeren 2017 – det venter vi os meget af, da der er helt særegent gode bevaringsforhold i området. Foredraget rundes af med de nyeste resultater og perspektiver fra udgravningen.

Entre:
Medlemmer af Harja: 20,­- kr
Ikke­-medlemmer: 30,­- kr

Næste arrangement, tirsdag d. 28. november 2017
Oldsagsgruppen

Oldsagsgruppen

Klubaften

Tid: Tirsdag den 28. november 2017 kl. 19.15
Sted: Arkæologiens hus, Lisesmindevej 3 B, 5230 Odense M

Julefrokost2017
detektorarkæologi

Kære Harja detektormedlemmer

Detektorafdelingen gentager sidste års julefrokost succes. Vedhæftet er indbydelsen til dette års julefrokost. Vi håber at I ønsker at deltage. Af pladshensyn har vi sat deltagerantallet til maks 30, så det er efter først til mølle princippet ved tilmelding. Som det fremgår af indbydelsen, så bedes I skrive til glennabramsson@hotmail.com hvis I gerne vil deltage i festlighederne.

julepynt

Se program, tilmelding, dresscode m.m. her

Med venlig hilsen Detektorudvalget

Detektortræf med museer
detektorarkæologi

Stor detektordag med flere museer

Den 21. oktober afholder Harja en fælles detektordag til Allesø nord for Odense i samarbejde med OBM, ØFM og Nordjyllands Historiske Museum.

Prisen for deltagelse er 150 kr. per deltager og dækker udgifter til morgenmad, frokost og efterfølgende lækker aftensmad.
Pga. bestilling af maden er sidste tilmeldingsfrist mandag den 16. oktober.

Øl og sodavand kan som altid købes til rimelige priser i klubhuset.

Tilmelding sker til glennabramsson@hotmail.com

Der er meget mere om arrangementet her.

Danefæ og fundhåndtering

Indlevering af danefæ

Nationalmuseet har oprettet en hjemmeside, hvor man kan få alt at vide om, hvordan man indleverer danefæ, og hvad der så sker sidenhen. Gå til siden  Indlevering af danefæ.

Metaldetektor og danefæ

Slots- og Kulturstyrelsens retningslinjer for, hvad man må og ikke må, når man søger med metaldetektor. Gå til siden: Metaldetektor og danefæ.

Indlevering til Odense Bys Museer

Her er bare alle de praktiske oplysninger, man har brug for, når man søger med metaldetektor: Indstilling af detektoren, afmærkning af fundsteder, fundoplysninger, håndtering af skrøbelige fund o.m.a. Gå til OBM's side Guide til amatørarkæologer.

Valkyriefilm

Gensyn med valkyrien

Valkyrien på YouTubeMorten Skovsby har lagt denne lille video ud på nettet. Her fortæller han om, hvordan det gik til, da han og et par detektormakkere pludselig blev berømte i hele verden.

Videoen er ligesom valkyrien: lille, men flot og vildt spændende at kigge på.

Klik og kig

Find dine fund

Flotte fibler på flotte tavler

Fibeltavlen Glenn Abramsson har samlet alt, hvad der er værd at vide om fibler, stang­nåle, dobbeltknapper og stangknapper fra bronze­alderen til middelalderen på en stor tavle, som han generøst stiller til rådighed for alle Harja-medlemmer og alle, der i øvrigt går og finder den slags.

Til tavlen hører en tabel med forklarende tekst og links, der leder hen til de relevante fibler på tavlen.

Tavle og tabel kan ses og downloades her.

Se også de imponerende anmeldelser på Harjas facebookside.

Pas godt på dine fund
Museumsnyt

Før du finder mere, så læs:
Konservatorens gode råd

Dorte Gramtorp, konservator ved Odens Bys Museer, Bevaringsfunktionen, giver fem gode råd, der er lette at følge, og sikrer dine fund på den bedst mulige måde. Find rådene under Artikler > Vejledninger og skabeloner, og læs dem inden du finder gør værdifulde fund.

Velkommen
Her p? forsiden kan du holde dig orienteret om, hvad der foreg?r i foreningen. Foredrag, klubaftener, studiekredse, udflugter m.m. vil blive annonceret her. I Kalenderen kan du f? overblik over begivenhederne for en m?ned ad gangen.

Se her, hvordan du bruger hjemmesiden.

8,225,071 Unikke besg