17.10.2018 13:47:52
Tavler og kompendier

Harjas fibeltabel
Harjas Kronologiske Fibel Tavle

Vægtlodder af bly

Harjas Kompendium
Harjas Genstandstabel

Harja - nu med drone
Begivenheder
<< Oktober 2018 >>
Ma Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
       
Nyeste artikler
· Foredragsrækken, ef...
· Generalforsamling l...
· Foredragsrækken, fo...
· Fynboer&Arkæologi 2...
· Foredragsrækken, ef...
Skyd genvej til...
...Etiske regler for Harja
...Vejledninger og skabeloner
...Fynboer&Arkæologi
...Fynboer&Arkæologi
...Forfattervejledning for F&A
...links til de fynske museer
Fejl på siden?
Hvis du konstaterer fejl på Harjas hjemmeside – fx døde links eller regulært roderi i tekst og billeder – så drop venligst en besked til webmaster@harja.dk. Tak.
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
ANNONCER
Køb billige arkæologi­bøger
Harja er kommet i besiddelse af forskellige spændende arkæo­log­ibøger, som sælges til yderst favorable priser fra 5,- kr. til 20,- kr
Henvend dig i Arkæologiens Hus og se lageret.

Dansk metaldetektor salg Detektorshop.dk
Alt indenfor seriøst detektorgrej
Minelab, XP Deus, Garrett, Whites, Tesoro, Detech, Coiltek mv.
Høj service og hurtig levering
Telefon 3035 3655

Rabat på detektorgrej
Hos DetectorLabs i Finland får Harjas medlemmer 3-8% rabat på detektorgrej, alt efter hvilke produkter man køber.
Bliv medlem af Harjas detektorgruppe, og log in og se, hvordan du gør.
Hent Adobe Reader
Noget af indholdet på Harjas hjemmeside ligger gemt som pdf-filer. Det gælder f.eks. nyhedsbrevet Skjald og enkelte artikler. Det betyder, at du er nødt til at have programmet Adobe Reader installeret på din computer for at kunne læse det. Hvis ikke du allerede har programmet installeret, er det heldigvis en smal sag at få ordnet:
Hvis du dobbeltklikker på billedet her nedenfor, bliver du stillet om til Adobes hjemmeside, hvor du blot klikker på knappen Download, så går resten af sig selv. Held og lykke.

Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Retningslinjer og vejledninger » Etiske regler for Harja-medlemmer
Etiske regler for Harja-medlemmer

HARJA Arkæologisk forening

Etiske regler for HARJA-medlemmers arkæologiske arbejde

Harja, Arkæologisk forening er kendt for at holde en meget høj arkæologisk standard. For at synliggøre, at vi er seriøse, at vi er til at stole på, og at vi ikke indsamler for egen vindings skyld, har vi lavet nogle etiske retningslinier, som vi forventer, at Harjas medlemmer overholder.

Endvidere forudsætter vi, at vore medlemmer kender danefæreglerne.

Aftaler om adgang til jord

 • Jeg sørger for at indgå og vedligeholde aftaler med lodsejere og forpagtere og forny disse ved ejerskifte, så det er klart, at interessen stadig er der. Jeg oplyser lodsejeren om danefæreglerne og om at jeg samarbejder med et arkæologisk museum.
 • Hvor der er jagt eller udsætning for samme – eller andre forbehold fra lodsejerens side, respekterer jeg disse.
 • Man foretager ikke rekognoscering eller detektorafsøgning på et område, hvor et museum foretager arkæologiske undersøgelser eller har planlagt at udføre arkæologiske undersøgelser uden helt klare aftaler med det lokale arkæologiske museum.
 • Jeg går kun på den jord, som jeg har fået tilladelse til at foretage rekognoscering eller detektorafsøgning på og som andre ikke er ved at undersøge –med mindre der foreligger en klar aftale om samarbejde.
 • Jeg er bevidst om, at jeg ikke skal kapre marker blot for, at andre ikke skal kunne gå der. Jeg påtager mig ikke mere, end jeg kan overkomme

 

Afsøgning og dokumentation

 • Ved detektorafsøgning graver jeg mindre end en muldvarp og dækker altid mine huller til, så hverken mennesker eller dyr efterfølgende kommer til at skade og afgrøden ikke beskadiges.
 • Ved detektorafsøgning indmåler jeg altid placeringen af fundstederne ved hjælp af GPS eller målebånd. Ved almindelig rekognoscering indmåles alle væsentlige fund. Ved større eller unikke fund ( f. eks. møntskatte, gravfund eller lignende) kontakter jeg straks museet og undlader selv at optage fundet. Fundstedet tildækkes forsigtigt og afmærkes omhyggeligt.
 • Finder jeg ting, som er i meget dårlig stand, sørger jeg for, at de kommer til museet hurtigst muligt. Jeg forsøger ikke selv at konservere dem og ved metalgenstande begrænser jeg rengøringen. Der kan forsvinde vigtige spor, der meget let kan have stor betydning for den senere tolkning af fundet.

 

Aflevering og dokumentation

 • Lodsejeren får altid tilbudt at se de fundne genstande, inden jeg afleverer dem til museet Desuden er det god skik at tilbyde billeder af fundene og en kopi af fundanmeldelsen til museet.
 • Jeg fremviser alle relevante fund til det museum, der har det arkæologiske ansvar for den pågældende lokalitet og altid ledsaget af præcise data om fundsted, position m.v.
 • Jeg er indforstået med, at museet udtager andet end danefægenstande fra det fundne.

 

Generelt

 • Medlemmer forpligter sig til at udvise respekt og høflig optræden samt at tale pænt i forbindelse med møder, fælles ture ikke mindst på internetfora.
11,181,137 Unikke besg